Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов с активно присъствие на тържествата по дипломирането на абитуриентите в свищовските средни училища.

Тържественото връчване на дипломите на завършващите през м.юни 2015 г. випускници от  свищовските средни училища е събитие, значимо не само за самите абитуриенти, за техните родители и преподаватели, за свищовската общественост, но и за Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, с очакванията и надеждите за новото попълнение на голямото академично семейство с юбилейния 80-ти випуск.  Като съществена част от церемониала по дипломирането, освен ритуалните символи с изпълнението на националния химн, с издигането на знамената, бяха множеството поздравления  както от страна на директорите на средните общообразователни училища, така и от гостите на тържествата, преподаватели и абитуриенти.


Сред специалните гости на церемониите бе и доц. д-р Николай Нинов, директор на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов. В рамките на няколко дни той участва в  тържествата за дипломирането на абитуриентите от: СОУ „Николай Катранов”, с директор Генади Иванов;  СОУ „Цветан Радославов”, с директор Мариана Маркова; Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”, с директор инж. Албена Николова; СОУ „Димитър Благоев” с директор Цветанка Кирова; Държавна търговска гимназия  „Димитър Хадживасилев” с директор Румяна Иванова и Професионална гимназия по лека промишленост и строителство с директор инж. Веска Николова. От името на проф. д-р Ив. Върбанов, Вр.ИД  Ректор на Стопанска академия „Димитър А.Ценов” – Свищов, както и на цялата академична общност, доц. Николай Нинов отправи своите сърдечни поздравления към младите хора, към учителския състав, поднасяйки и  букет цветя на директорите на училищата. В своята кратка, но достатъчно емоционална и въздействаща реч,  в която освен поздравленията към  присъстващите по случай настоящия празник, той подчерта необходимостта от поддържане и развитие на бъдещи активни и ползотворни партньорски отношения между образователните ни институции, естествената взаимовръзка и надграждане в образователното израстване на младото поколение след средното училище в свищовската Алма Матер.


„Приемете искрените поздравления от академичното ръководство на Стопанска академия “Димитър А. Ценов” – Свищов  с днешния прекрасен повод – получаването на дипломи от зрелостниците на випуск 2015 година! Този знаменателен за всички  Вас ден е не само отправна точка в житейския Ви и професионален път, който Ви дава шанса за нови хоризонти в осъществяването Ви, но и своеобразен залог за предстоящите Ви успехи като специалисти, които ще водят обществото и страната ни през 21 век, ще променят живота му към по-добро!   Уверяваме Ви, че онези от Вас, които са насочили силата на младата си енергия и амбиция да продължат своето образование в областта на икономическите науки, ще намерят своя партньор и съмишленик в своето израстване в лицето на преподавателския екип от безспорни, доказани учени и преподаватели в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов! Фактът, че немалка част от Вас, като участници и призьори в организираните от висшето ни училище национални ученически състезания през тази година, на практика провериха своите качества и умения за работа в академична среда, предоставила им максимални условия за пълноценното им участие, е онзи допълнителен аргумент за ориентацията Ви към свищовската Алма Матер” – акцентира  в своето обръщение доц. Нинов върху възможностите и перспективите за развитието на младите хора, избрали да продължат своето образование в свищовското висше  училище.