Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ – Свищов с рекорден брой участници в Алумни среща

На 15.06.2024г. в рамките на утвърдените ресорно зададени прерогативи на Кариерен център – Свищов и в съответствие със заложената по академичен календар план-програма от очаквани срещи на Алумни асоциациите към Стопанска академия „Димитър А. Ценов“,  Свищовският висш университетски център обедини в Аулата на своя академичен кампус няколко поколения от доказано добри и отличили се във времето със своята солидна експертиза и висока професионална себеотдайност поколения възпитаници.

Организационният формат на официалното събитие, събрало в едно единомишленици и следовници на просветителската мисия на първостроителя на Свищовската Алма матер, очакваща през настоящата година своя 88 випуск намери основополагаща роля в представителната функция на Заместник ректор с ресор „Студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение“ – доц. д-р Здравко Любенов, който приветства от името на Ректорското ръководство  присъстващите, затвърждавайки своята убеденост, че именно те са яркото доказателство за непреходната роля на висшето образование, култивирано в духа на Свищовските университетски традиции, давало и продължаващо да дава не само на града, но и на страната специалисти на европейско ниво.

В заключителната част от предвидената по академичен календар Алумни среща възпитаниците от специалности „Застрахователно дело“, „ОПУП“, „ОПОИИ“, „Социално дело“, „УПНС“, „Финанси“, „Счетоводна отчетност“, випуск 1984г. и „Финанси и кредит“, „Счетоводство и контрол“, „Икономика и управление на промишлеността“, „Икономика и управление на селското стопанство“, „Маркетинг и планиране“, „Социално-икономическа информация“ и „Стопанско управление“, випуск 1989-1994г. посетиха Академичния музей, където се запознаха с историята на своя университет и заявиха откритата си готовност да бъдат своеобразен мост на приемственост между знанията, опита и експертизата в подгодовката на новата генерация експерт икономисти по сложния, но високо благороден път за утвърждаване доброто име на образователния сектор в България.