Стопанска академия е победител в първото междууниверситетско състезание по търговия на финансовите пазари

Стопанска академия „Димитър А.Ценов” е победител в първото междууниверситетско състезание по търговия на финансовите пазари. Свищовското висше училище завоюва първите места както в индивидуалното, така и в университетското класиране.
На първо място в индивидуалното класиране е Ергин Азис от Стопанска академия, на второ е Анелия Сеферинкина от УНСС, а на трето място е Кирил Соколов от СУ. Първите 5 студента получават по една реална сметка за трейдинг, заредена с 200 лв., а първите 15 – безплатно обучение и едномесечен стаж в компанията, организатор на състезанието.
Университетското класиране е според средноаритметичната доходност на университетите, представени сред първите 15 участници в окончателното класиране. По този начин постигналите най-добри резултати освен себе си представят и университета, в който учат.
В университетското класиране Стопанска академия отново е на първо място. Златните медали са за: Ергин Азис в 3-ти курс, първа специалност МИО, втора специалност „Финанси”; Боряна Антонова 3-ти курс, специалност „Финанси”; Миглена Кадийска 1-ви курс, магистърска програма „Счетоводство и одит на нефинансовите предприятия”. На второ място е Университет за национално и световно стопанство, а на трето е Софийски университет.
Стопанска академия получава и купата за най-добра доходност и студентска активност.
Състезанието е организирано от световната брокерска компания BMFN, базирала централата си за Европа в София и дава възможност на българските студенти да опитат тръпката от търговията в реално време. Компанията е с 20 годишна история, със 60 000 клиенти и с над $4 млрд. дневен оборот. По време на среща със студенти в Свищов Стефан Пашалийски – мениджър в компанията сподели, че интерес към състезанието са проявили над 400 студенти от 15 университета в България.