Стопанска академия гостува на ПГИМ – Пазарджик

На 5 юни 2024 г. единадесет ученика от ПГ по икономика и мениджмънт – Пазарджик, участвали в Националния ученически конкурс за есе на тема „Бъдещето на счетоводната професия в условията на дигитална икономика“ получиха своите сертификати от доц. д-р Радосвета Кръстева-Христова, преподавател в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, катедра „Счетоводна отчетност“.

Тя приветства участниците в конкурса за познанията, инициативността и иновативните идеи, демонстрирани в техните разработки, и ги увери, че Стопанска академия е готова да ги приветства и като студенти, като ги съпътства по пътя им на обучение и кариерно развитие като бъдещи успешни икономически или административни професионалисти.  Учениците Лилия Михайлова, Мария Тодорова, Елиза Йорданова, Виктория Кътова, Стоилка Илиева, Ивелин Кметски, Зара Христоскова, Седеф Максуд, Михаил Дамбаров и Елиза Георгиева получиха още и предметни награди, а отличената Моника Йонкова - Грамота от катедра „Счетоводна отчетност“.

В своите есета участниците изложиха вижданията си за бъдещето на счетоводната професия в контекста на дигиталната икономика, показвайки разбиране за влиянието на новите технологии и подчертавайки значението на иновации като изкуствения интелект, автоматизацията и блокчейн технологиите, както и необходимостта от адаптация и непрекъснато обучение на счетоводителите. Посещението на доц. д-р Кръстева-Христова в училището е по покана на училищното ръководство в лицето на директора г-жа Таня Благова и учителите-ментори на участниците в конкурса г-жа Мария Даскалова и г-жа Саша Филипова – всички те горди възпитаници на Академията.


Комуникираните идеи и теми очертаха и някои възможни дейности в посока задълбочаване на сътрудничеството между ПГ по икономика и мениджмънт – Пазарджик и Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, катедра „Счетоводна отчетност“.