Стопанска академия награди всички участници в 13 международен футболен турнир за юноши „Юлиян Манзаров” и отличи най-младия състезател

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за поредна година съдейства за провеждането на международния турнир по футбол за юноши „Юлиян Манзаров”, който се организира в памет на талантливия юноша на „Академик” – Свищов и другите деца, нелепо загинали във водите на река Лим през 2004 г. По думите на Георги Манзаров, организатор на турнира, без подкрепата на Стопанска академия и на Община Свищов би било невъзможно провеждането на това спортно събитие. 


В тазгодишното, 13-о издание на турнира участваха шест отбора от страната и чужбина. На терените на градския стадион и на спортната база на Академията сили премериха младите надежди на „Академик”- Свищов, „Дунав”- Русе, „ Лудогорец” - Разград, „Нефтохимик”- Бургас, „Единство” - Биело поле, Черна гора и „Стяуа” - Букурещ, Румъния. Класиралите се на първите места в двете групи играха на финала, заелите вторите места се състезаваха за бронза, а третите в групата играха за пето и шесто място. Съдействие за организацията и провеждането на турнира оказаха още Зоналният съвет на БФС - Велико Търново в лицето на председателя Бончо Генчев и спонсори.


Шампион на 13-о издание на турнира стана „Лудогорец”, като надигра на финала отбора от Черна гора с 4:1. Купата и златните медали на победителите връчиха Георги Манзаров и Валентин Михов. Разградският тим спечели и купата за спортсменство. На трето място се класираха гостите от Букурещ, а отборът-домакин се нареди четвърти. В срещата за 5 и 6 място „Дунав”- Русе надигра „Нефтохимик”- Бургас с 2:1.
Освен купи и медали, състезателите на класиралите се на първите три места отбори получиха и предметни награди от Стопанска академия. За първи път Свищовското висше училище отличи и най-младия състезател на турнира – наградата получи 15 годишния Божидар Пламенов от „Академик”.

Всички участници в турнира получиха специални поименни сертификати на Стопанска академия, които им дават правото да кандидатстват за студенти по избрана от тях специалност и форма на обучение.
Организатори и спонсори на турнира осигуриха индивидуални награди и за най-добър футболист, вратар, защитник, полузащитник, любимец на публиката, голмайстор и др. Отличията връчиха Бончо Генчев, кметът на община Свищов, председателят на Общинския съвет, фен-клубът на Манчестър Юнайтед в България и други спонсори и гости на церемонията по награждаване.