Стопанска академия посрещна участници в национално състезание по предприемачество

На 17.04.2024 г. в условията на подетата инициатива за отговорно и навременно реализиране на заложените активности по обезпечаването на предвидения от университета план-прием, Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ - Свищов посрещна участници в Национално състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея“, обединило в едно двадесет и две професионални гимназии по икономика от цялата страна.

Организатор на престижното състезание е МОН и Регионално управление на образованието във Велико Търново с партньорството и домакинската подкрепа на ДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов.
Мащабният образователен форум, съградил основите на синергичния подход в тясната симбиоза между все по-нарастващите и добиващи нови измерения за професионална себеизява, реална практическа насоченост и тесен партньорски ракурс експертни взаимоотношения между едно от най-старите висши учебни заведения в страната и образователни центрове от среден ешелон намери своята институционална подкрепа в лицето на г-н Александър Попов – главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“ към Министерство на образованието и г-жа Юлия Величкова – старши експерт в РУО – гр. Велико Търново.

От името на новоизбраното академично ръководство в лицето на Ректор – доц. д-р Марин Маринов приветствие към официалните лица поднесе д-р Пламен Петров, Координатор образователен маркетинг при Кариерен център – Свищов и преподавател в катедра „Маркетинг“ и г-жа Галя Тачева – Ръководител отдел „Бакалавърско и магистърско обучение“, които поздравиха присъстващите, очертаха основните моменти от новата кандидатстудентска кампания и изразиха своята убеденост, че започнатата инициатива за формиране устоите на базовите компетенции в съревнователното начало към доказване на креативност, комбинативно мислене и предприемачески дух са първият стълб в неугасващата мисия за подготовката на авангарда от млади хора с амбиция и поглед към нужните реформи за постигане на силна икономика в модерна и просперираща България.
Културната програма на организаторите предвиди посещение на академичния музей, където официалните гости се запознаха с историята, красивото художествено-пространствено оформление и акцентите от общата експозиция представена от г-жа Маргарита Дончева – Организатор „Културни дейности и академичен музей“, която обърна внимание на възхода на висшето училище, намиращ израз в нарастналия брой факултети, специалности, студенти както и на удостоените с почетно звание „Доктор Хонорис Кауза“ изтъкнати чуждестранни и български учени и видни общественици.