Стопанска академия приветства дипломантите на Държавната търговска гимназия

По покана на ръководството на ДТГ „Димитър Хадживасилев”, гост на тържествената церемония по дипломирането на випускниците бе заместник-ректорът на Стопанска академия по „Студентска политика и институционални комуникации”, доц. д-р Николай Нинов. Облечени в официални тоги, любезно предоставени от Свищовската Алма матер, 59 зрелостници получиха своите дипломи за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация в аулата на родната гимназия. В приветствието си към дипломантите доц. Нинов отправи поздравения за постигнатия успех, пожела им здраве и ги покани за пореден път да продължат своето образование за ОКС „бакалавър“ в Стопанска академия. Той подчерта, че благодарение на демонстрираните по време на Националните ученически състезания знания и умения, голяма част от дипломантите на ДТГ притежават сертификат, който им позволява да кандидатстват по първа желана и избрана от тях специалност и форма на обучение. 


В тържеството участие взеха още Румяна Кузева – началник отдел образование при Община Свищов, Румяна Иванова – директор на ДТГ, Тодорка Ламбева – помощник-директор на ДТГ, учители-класни ръководители от ДТГ, родители и близки на дипломантите.
От името на випуска, Йоана Първанова прочете обръщение към учителите, които са им преподавали през годините, изпълнено с благодарност и висока оценка за тяхната строгост и отдаденост към учениците. Последва връчването на дипломите от класните ръководители Лена Ненкова, Аделина Замфирова и Моника Цветанова. Първи получиха своите дипломи отличниците и зрелостниците с постижения, издигнали престижа на училището. Получаването на последната диплома за всеки клас беше последвано от всеобщо броене на самите дипломанти, след което под бурните аплодисменти, радостни възклицания и много усмивки, всички абитуриенти хвърлиха символично баретите си.