Стопанска академия с участие на свои експерти в работна среща по повод месец на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще“ – Велико Търново

На 11.04.2024 г. в зала 1 на Регионално управление на образованието, гр. Велико Търново под егидата на областния управител – г-н Ивайло Здравков и с организационната подкрепа на инж. Розалия Личева – Директор на РУО бе проведена работна среща с директори на училища във връзка с организиране на месец на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще“ – популяризиране на професии и специалности, които се предлагат от висшите училища на територията на област Велико Търново.

Солидният образователен форум установил традициите на старопрестолния град в развитието на образователните стандарти в обичайно силните хуманитарни, тясно профилирани и технически научни направления се наложи като ярко събитие, събрало в едно пет от най-големите университети в България. Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов бе представена от експерти на отчелите устойчив подход за съвместна работа административни отдели „Бакалавърско и магистърско обучение“ и Кариерен център – Свищов, представлявани от г-жа Галя Тачева, ръководител отдел и д-р Пламен Петров – Координатор образователен маркетинг и Главен асистент към Катедра „Маркетинг“.

Представителите на Свищовското учебно заведение с над 87 години опит в преподаването на стопански, финансови, търговски и застрахователни науки презентираха портфолиото от обучителни програми с акцент върху начините и формите на кандидатстване от бъдещите студенти и от името на новоизбраното академично ръководство в лицето на Ректор - доц. д-р Марин Маринов поздравиха присъстващите официални участници, изразявайки увереност, че формираният мост на партньорство между Алма матер – Свищов и областна администрация Велико Търново ще покаже пътя, но и ще разчертае жалоните на едно ново ползотворно сътрудничество, при което с ентусиазъм и решителност да бъде утвърдена каузата за налагане доброто име на един сектор от българската икономика, който е все по-приоритетен както за страната, така и за Европа.