СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ СРЕД ЕЛИТА НА 20-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ЗК „ЛЕВ ИНС” АД

20 години отпразнува Застрахователна компания „Лев Инс”. Сред гостите на пищното тържество в „Тайната градина” на резиденция Бояна бяха представители на застрахователния елит у нас, партньори и приятели от цялата страна, Европа и Израел, преподаватели и ректори на университети, които подготвят бъдещите кадри в застраховането и финансите, музикални звезди, актьори и общественици.


Приветствие по повод юбилейната годишнина отправи изпълнителният директор Павел Димитров. „Когато погледнем назад във времето през последните 20 години ЗК „Лев Инс” извървя един дълъг, тежък път, за да достигне до лидерските позиции на българския пазар. Направихме го всички заедно. Нашата компания е ненадмината в управлението на риска, благодарение на опита, който ни предоставиха и нашите израелски партньори. Устойчивото развитие на дружеството се дължи на изпреварващия подход, който е възприет като основен за дейността ни. То е част от прилаганата философия на „Активната сигурност”. ЗК „Лев Инс” е иновативна компания и прави своя клиент – свой партньор. Вслушвайки се в съветите на нашите клиенти ние създадохме застраховката „Активна грижа”, която няма аналог в България. Специално обучени екипи от парамедици, медицински персонал и пилоти на хеликоптера ни достигат най-бързо при нуждаещите се хора. Обединени заедно с нас, всички тези професионалисти помагат за спасяването на човешкия животи. Това е доказано нееднократно – само през последната година сме участвали в спасителни акции, с които сме дали втори шанс на десетки пострадали хора, български и чуждестранни граждани”, каза Павел Димитров. Той пожела на своите колеги през следващите 20 години компанията да продължи да бъде достоен европейски партньор, припознат от още повече клиенти и застрахователи.

Приветствие от името на акционерите от Израел поднесе адвокатът Ханан Хадад, като изказа своята благодарност към присъстващите. „За нас е чест да бъдем с вас на този специален повод – 20-та годишнина на „Лев Инс”. Огромното развитие и достиженията на дружеството ни дават вяра да разширим инвестициите си и в други сектори. Тези действия ще стимулират и други акционери да инвестират в България и местния бизнес. Това е и нашата цел. От дистанцията на времето няма как да не отчетем и трудния, но интересен път, който „Лев Инс” измина, за да се превърне в лидер на пазара. Това ни изпълва с гордост и увереност днес. Вълнуваме се да бъдем част от този празник на успеха и постиженията, на една мечта, която днес е реалност. С нетърпение очакваме още много години на сътрудничество и постигнати общи цели”.

Поздравленията от името на академичната общност започнаха с изказването на доц. д-р Григорий Вазов, член на Фискалния съвет на Република България и ректор на ВУЗФ. Веднага след това компанията-юбиляр поздрави и доц. д-р Румен Ерусалимов, ръководител катедра „Застраховане и социално дело” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, който връчи поздравителен адрес от името на ректора доц. д-р Иван Марчевски. „През 20-те изтекли години ЗК „Лев Инс” непрекъснато се развива и укрепва, и в момента е лидер на пазара на автомобилното застраховане в България. Радвам се, че част от вашия просперитет се дължи на Стопанската академия, защото едни от най-добрите ни студенти решиха да се реализират във вашата компания”, заяви доц. Ерусалимов.

Приветствия по повод годишнината на компанията отправиха още Теодор Христов, заместник-председател на Българската асоциация на застрахователните брокери, зам.- генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска, председателят на Съюза за стопанска инициатива Мирослав Найденов и др. 


Дългогодишните служители на компанията бяха отличени със статуетки и специални благодарности за професионализма и коректността през годините работа. Пищното тържество продължи с двуметрова шоколадова торта, която официално разрязаха изпълнителните директори на компанията Мария Масларова – Гъркова и Павел Димитров. Кулминацията на вечерта бе 6-минутната заря, която остави безмълвни всички присъстващи. За приказната атмосфера, танци и забавления допринесоха и изпълненията на прелестната малка Крисия и Любо Киров, както и шегите на актьора и музикант Александър Сано – водещ на събитието.