Стопанска академия стартира КСК 2019 с участие в Национално изложение, организирано от Младежки общински съвет – гр. Казанлък


Образователното портфолио и възможностите за кандидатстване в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бяха представени на първото Изложение на университетите и колежите, организирано в Казанлък от Младежки общински съвет. Проведеното изложение имаше за цел да предостави възможност на младите хора от града и общината, да изберат най-подходящото за тях професионално направление, специалност и най-вече висше училище за своето бъдеще. В националния форум – първи за новата кандидатстудентска кампания за учебната 2019-2020 година, освен СА „Д. А. Ценов”, взеха участие още 16 висши учебни заведения от страната. Мероприятието беше открито от зам.-кмета на община Казанлък, Цветолина Цветкова. Организаторите от Младежкия общински съвет апелираха към бъдещите кандидат-студенти: „Нека не говорим за бъдещето, а да започнем да го създаваме”. За да подпомогнат младежите в кариерното им развитие, на изложението присъстваха и представители на Дирекция „Бюро по труда” – Казанлък. 



Стопанска академия представиха гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг” към Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, и Симона Цветкова – инспектор в отдел „Бакалавърско и магистърско обучение”. На специализирания щанд на свищовското висше училище, който привлече интереса на голям брой посетители, младите хора получиха актуална информация за условията за кандидатстване и приема за учебната 2019-2020 г. Представителите на Стопанска академията най-често получаваха въпроси, свързани с предимствата на обучението в свищовското висше училище, съдържанието на образователното портфолио, условията за кандидатстване, сроковете за подаване на документи, цената на обучението и начините за кандидатстване. Интерес у тях пробудиха и презентираните възможности за студентска активност, участие в програма „Еразъм+”, наличните опции за международните студентски бригади и летни практики, кариерното консултиране, и не на последно място по важност – финансовите стимули и социално-битовите условия, които СА „Д. А. Ценов” – Свищов, предлага на своите възпитаници.



Кандидатстудентската кампания за СА „Д. А. Ценов” – Свищов, ще продължи с участие в сходно мероприятие, организирано в гр. Перник (6 ноември 2018 г.), провеждане на плануваните Национални ученически състезания в областта на икономиката и администрацията и управлението, както и в превърналите се в традиция посещения и презентации в средните училища в цялата страна.