Стопанска академия участва в кампанията „Да изчистим България заедно”

Убедени, че чистотата и опазването на околната среда е лична грижа и отговорност на всеки, студенти, преподаватели и служители от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за пореден път се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно”. Стартът бе даден пред сградата на Ректората, където доброволците получиха ръкавици и чували, и се разпределиха по екипи за различните райони за почистване. 


Въпреки, че кампанията съвпада с изпитната сесия на студентите, младите хора са достатъчно мотивирани и тези, които нямат днес изпити за кратко време се организираха – коментираха представители на Студентски съвет. Част от преподавателите и служителите бяха със своите деца и внуци, на които дадоха личен пример и осигуриха забавен ден сред природата.
Тази година фокусът на националната кампания е върху парковете и защитените територии, и в тази връзка участниците от Стопанска академия почистваха не само пространствата около сградите, но и близките паркове, градинки, тревни площи. 


Общото мнение е, че в сравнение с други години откритите места са по-чисти, но на по-затънтените и по-трудно достъпни участъци се открива по-голямо количество боклуци. Около 40 ентусиасти изчистиха близо 10000 кв.м. в района на Ректората, факултетния корпус, 1-ви и 2-ри блок от студентските общежития. Събраните десетки чували с отпадъци бяха извозени по организиран от Общината график. 

Със своето участие студентите, преподавателите и служителите на Стопанска академия допринесоха за това, Свищов да посрещне по-чист Световния ден на околната среда –  5 юни.