Стопанска академия участва в „Кандидатстудентска борса” 2016

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” взе участие във 22-то издание на
изложение „Кандидатстудентска борса”, което по традиция бе открито в София, а до края на м. март ще се проведе в още осем български градове. Събитието, в което участват почти всички висши училища у нас, има за цел да представя българското висше образование, да среща представители на висшите училища с ученици и техните родители като ги насърчава да продължават образованието си, както и да привлича и задържа младите хора в България. 


Свищовската академия бе представена от ръководителя на отдел „Бакалавърско обучение” Галя Божкова, Лилия Минкова и Петя Кирилова – старши инспектори съответно в редовно и в задочно обучение.
Изложението се състоя в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), където сред официалните гости на откриването бяха посланикът на Република Монголия, доц. д-р Мария Фъртунова – директор на Дирекция "Висше образование" при МОН, ректори и зам.-ректори на висши училища. „На добър час в Кандидатстудентската кампания” пожелаха на участниците в изложението доц. д-р Димитър Георгиев – председател на сдружение „Кандидатстудентска борса”, ректорът на УАСГ – проф. д-р инж. Иван Марков и доц. Фъртунова.


Щандът на Стопанска академия посетиха кандидат-студенти, проявяващи интерес към обучение както в ОКС „бакалавър”, така и в ОКС „магистър”. Те получиха актуална и подробна информация относно условията за кандидатстване, прием, форми на обучение, социално-битови условия, възможности за реализация след завършване на висшето образование и др. Сред посетителите на щанда бяха още доц. Фъртунова, ректори, зам.-ректори, ръководители на учебни отдели на висшите училища, бивши възпитаници на Академията заедно със своите деца, на които им предстои да кандидатстват. Част от посетителите се възползваха от възможността да поздравят представителите на Свищовското висше училище за избора на доц. д-р Иван Марчевски за ректор. Специални поздравления отправи и Виолета Младенова – финансов директор на УАСГ, която също е завършила висшето си образование в Свищов. 

За представянето на Стопанска академия в изложението в София ще бъде излъчен репортаж в предаването „Кариера” по ТВ „Европа” на 5 март 2016 г. от 20.35 ч. (с повторение на 6 март от 10.35 ч). Свищовското висше училище ще бъде участник и в предстоящите издания на изложението „Кандидатстудентска борса” в Пловдив (25 и 26 февруари), Монтана (7 и 8 март), Велико Търново (10 и 11 март), Добрич (14 и 15 март), Варна (16 и 17 март), Бургас (18 и 19 март), Хасково (21 и 22 март) и Стара Загора (23 и 24 март). Кандидат-студентите могат да посетят щанда на Стопанска академия в тези градове и да получат необходимата им информация на удобно за тях място.