Стопанска академия възобновява плувните курсове за деца и ученици

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” отново ще осигури възможност за деца и ученици от община Свищов да се учат да плуват в закрития басейн в спортната база на Корпус Юг. След прекъсване за лятната ваканция, курсовете, които катедра „Физическо възпитание и спорт” организира за деца и ученици се възобновяват, като заниманията ще се провеждат в две направления – начинаещи и напреднали. 


От проведените до момента курсове, над 300 възпитаници на детски градини и училища получиха свидетелства за завършен курс за начално обучение по плуване, а през настоящата учебна година, усвоилите начални умения, вече ще могат да се включват и в групите за напреднали.

„Нашето голямо предизвикателство като крайдунавска община е да постигнем масов ефект, достигайки до максимален брой деца, които да придобият умения по плуване” – коментира идеята на Катедрата ст. пр. Елиз Караманлиева. Относно интереса на децата към този спорт, тя подчерта, че част от завършилите първите курсове са посещавали закрития басейн и по време на лятната ваканция при свободен достъп.

Курсовете за ученици ще започнат от 12-ти октомври, като за заниманията от 15:30 ч., със съдействието на директорите на СОУ „Д. Благоев” и СОУ „Н. Катранов”,  е осигурен транспорт до спортния комплекс. Заниманията за деца от детските градини ще стартират от 17-ти октомври и ще се провеждат  в Събота и Неделя. От 12-ти октомври ще бъдат възобновени и курсовете по аква аеробика за възрастни. 

Плувният басейн на Стопанска академия е общодостъпен за всички желаещи – студенти, преподаватели, служители на висшето училище и граждани. Освен единични посещения, е осигурена и възможност за абонаментни карти. Записване за всички курсове се осъществява на касата на плувния басейн в Корпус Юг.