Стопанска академия връчи поредните сертификати по английски език на ученици от Свищов

Центърът за професионално обучение при Стопанска академия „Д. А. Ценов” проведе поредно обучение по английски език на ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов. Чуждоезиковото обучение на средношколците е по проект „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение”, програма ЕРАЗЪМ+, реализиран от Професионалната гимназия. Сред целите на проекта са разширяване на професионалните знания и умения по изучаваната професия в реална работна среда, насърчаване на езиковото обучение и подобряване на комуникативните умения на участниците на чужд език. Проектът предвижда изпълнението на 2 мобилности, включващи различни целеви групи, при които ученици ще провеждат професионално обучение чрез практика в Италия и Великобритания.

Първата група, която приключи обучението си по английски език в Стопанска академия, бе съставена от 10 души, седем от които ще реализират производствена практика през м. април във Великобритания. Учениците получиха своите сертификати на официална церемония в Академичния център за професионално обучение, където в продължение на 30 учебни часа изучаваха специализиран английски език, необходим за провеждане на мобилността. С пожелание за успешна професионална реализация, сертификатите на средношколците връчи проф. д-р Пенка Шишманова, директор на Центъра за професионално обучение при Стопанска академия. Приветствие към учениците отправи и директорът на гимназията инж. Веска Николова. На събитието присъстваха работодатели - партньори на гимназията за провеждане на учебна и производствена практика, учители и ученици.
В момента ЦПО провежда чуждоезиково обучение по проекта за селектираните във втората целева група ученици. В продължение на 90 учебни часа те изучават италиански език (общ и специализиран модул) и през м. юли ще проведат производствена практика в Италия.