Стопанска академия връчи за първи път награда в Националния конкурс „Звездици за Лора”

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” връчи за първи път награда в Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”. Конкурсът се провежда ежегодно в Свищов в памет на талантливата певица Лора Николова и другите 11 деца, трагично загинали в река Лим през 2004 г., на които също се посвещават поредица тематични прояви. Организатор на националния конкурс е фондация „Ангели от Лим”, а Стопанска академия за поредна година е сред съорганизаторите и спомоществователи. При откриване на конкурса участниците бяха приветствани и от зам.-ректорът на Стопанска академия проф. д-р Марияна Божинова. 


Тазгодишното, 12-то издание на националната проява предизвика рекорден брой участници. На сцената на Първо българско читалище се изявиха 127 млади поп изпълнители, разпределени в четири възрастови групи. Представянето на участниците оценяваше жури с председател Маргарита Хранова и членове Мими Иванова, Дариана Генова, Мая Райкова, Андрей Дреников, Росен Маринов и Радко Петков.

Лауреатите бяха наградени на гала концерт в последната вечер на конкурса. Наградата на Стопанска академия проф. Божинова връчи на 19-годишната Ива Михайлова от гр. Троян. Победител в тазгодишното издание на конкурса и носител на статуетката „Звездици за Лора” стана Камелия Петрова на 17 години от гр. Разград.