Студенти и Докторанти се включиха в заключителния етап на Кампанията за почистване на Свищов

Студенти и  докторанти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, както и жители на град Свищов, се включиха в инициативата за почистване на крайдунавските райони в последния етап от кампанията на БТВ “Да изчистим България заедно”. Доброволците се събраха в 10,30 ч. в събота, 27 юни, пред Ректората на академията, за да получат инструкции, ръкавици и чували за събиране на отпадъците. 


С присъщия си ентусиазъм и отговорност, с които студентите и докторантите от свищовското висше училище са се включвали в сходни инициативи, чиято проекция намери изражение и на днешния ден с участието им в заключителния етап от кампанията,  само за около час те събраха над 350 кг. отпадъци местността “Калето”. Отделяйки от ценното си време за подготовка за лятната изпитна сесия, която тече в момента, удовлетворението на свищовските студенти от свършеното си струваше усилията – резултатът беше очевиден.
Акцията бе част от най-мащабната доброволческа инициатива за почистване на р. Дунав в Европа, в която участие взеха всички държави, разположени по поречието й. В рамките на кампанията на БТВ бяха почистени и много други реки и язовири в България.