Студенти от AIESEC Свищов обучават ученици по социален проект

Социалният проект „You care”, който реализира студентска организация AIESEC при Стопанска Академия „Димитър А. Ценов” – гр. Свищов, отново срещна свищовски ученици и студенти. Събитието бе свързано с учениците от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство „Пеньо Пенев”. Студенти от Стопанска Академия от III и IV курс, членове на международната  студентска организация AIESEC, с локален офис град Свищов проведоха обучение на учениците на тема „Работа в екип”. На събитието, проведено на 3 декември 2012 г.,  присъстваха членове на Ученическия съвет и ученици от IX,  X,  XI клас.
 


Темата на обучението бе избрана заедно от студентите от АIESEC и преподаватели от училището. Темата бе поднесена по иновативен начин – чрез игра, с название „Островите”, в която възпитаниците на гимназията участваха с голям интерес. Те разсъждаваха какъв е най–добрият начин да работят заедно, как да се подкрепят и да си помагат, какви са различията между група от хора и екип. Седмица по-късно студентите от СА „Д. А. Ценов”  проведоха обучение и в СОУ „Николай Катранов”. Пред ученици от XI и XII клас бе презентирана темата „Автобиография, мотивационно писмо и поведение при интервю за работа”.


Над 150 ученици от свищовските училища от I-ви до IV-ти клас също бяха въвлечени в проекта,, чрез участие в конкурс за детска рисунка на тема „Моята професия в бъдеще”, организиран с подкрепата на Община Свищов. Този конкурс положи и успешния старт на пилотния проект за AIESEC Свищов. Инициативите по проекта ще продължат и през следващата календарна година, като първото събитие ще се състои през месец януари, 2013 г.