Студенти от катедра „Аграрна икономика“ бяха на изнесено обучение в реална работна среда в Общинска служба „Земеделие“ – гр. Свищов


На 21.05.2018 г. се проведе изнесено обучение в реална работна среда пред студенти в Общинска служба „Земеделие“ - гр. Свищов, организирано от катедра „Аграрна икономика“, като планувано събитие в научния календар на катедрата. В мероприятието участваха студенти от специалността, докторанти и преподаватели към катедра „Аграрна икономика“.


Студентите бяха посрещнати от началник служба „Земеделие“ г-жа Емел Павлоолу с приветствени слова. Тя запозна участниците с кратък преглед на историята на службата от началото на нейното възникване и последващо й развитие. Бяха посочени целите, задачите и обхвата на водещите се към тях приблизително 500 земеделски производители и съответстващите около 500 хил. дка. площи, които са включени към община Свищов. Студентите проявиха голям интерес, тъй като част от тях са и земеделски производители.


Акцент на срещата бяха мерките за подпомагане от Програмата за развитие на селските райони 2014–2020 г., с които могат да кандидатстват по проекти с допълнително финансиране.
Бяха отправени благодарности към г-жа Павлоолу и нейния екип от Общинската служба „Земеделие“ за проявеното съдействие и с готовност за бъдеща съвместна работа.