Студенти от специалност „Икономика на туризма” проведоха практическо занятие в реална бизнес среда

Катедра „Икономика и управление на туризма” организира практическо занятие на студенти от специалност „Икономика на туризма” в реална бизнес среда. В практическото обучение, което се проведе в гр. Русе, участваха студенти от четвърти курс. В предварително подготвената и реализирана програма на обучението бяха включени хотел „Космополитан“, Happy bar & grill, „Екомузей“ и Регионален исторически музей.


В хотел „Космополитан“ студентите се запознаха с организационната структура на хотела и имаха възможността да беседват с изпълнителния директор – Красимир Даков, ръководителя на отдел „Маркетинг и продажби“ – Виолета Кунева, както и с други представители на оперативния мениджмънт. Домакините запознаха възпитаниците на Академията с отделите, тяхната организация, проблеми и предизвикателства, визия за бъдещето развитие на хотела. В развилата се дискусия студентите получиха компетентни отговори на всички поставени въпроси.


В обекта на ресторантьорската верига „Happy bar & grill“ студентите придобиха познания относно правилата и процеса на обслужване на клиентите. При посещението си в Екомузея и Регионалния исторически музей, обучаемите освен информация за експозициите, събраха впечатления за структурата и съдържанието на екскурзоводската беседа, за начина, техниките и методите на конкретното екскурзоводско обслужване.