Студенти от Стопанска академия посетиха Народното събрание

Студенти от Стопанска академия „Димитът А. Ценов“ – Свищов, обучавсащи се в специалности „Стопанско управление“, „Публична администрация“ и „Екомениджмънт“, посетиха Народното събрание на Република България. Визитата на свищовските студенти, водени от преподавателите доц. д-р Ирена Емилова и ас. д-р Станислава Стоянова, бе по покана на най-младия народен представител Георг Георгиев. Групата от Стопанска академи проведе срещи и с Цветан Цветанов, Милена Дамянова (председател на парламентарната комисия по образование и наука), Диана Йорданова.  


Коментирани бяха процедурата и основните моменти при обсъждането на Бюджет 2016, както и приоритетните му сфери. Образованието и науката са сред основните приоритети на бюджета и в тази връзка Цветан Цветанов призова студентите да бъдат активни граждани, за да не определя някой друг тяхното бъдеще, да бъдат позитивни и да правят добро. Той каза още, че формулата за успеха е много работа и способност да бъдеш откровен с хората. Лидерството не е привилегия, а голяма отговорност.


Младите икономисти от Свищов имаха възможност да обсъдят с домакините акценти от дебатите за бюджета, които текат в парламентарна зала, тъй като най-важното гласуване за една държава е това за Републиканския бюджет. Студентите и техните преподаватели присъстваха и в парламентарна зала при обсъждането на Бюджет 2016.