Студенти от Стопанска академия в Топ 10 на спортистите на община Свищов

Двама студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” са сред 10-те най-добри спортисти на община Свищов за 2014 година. Класацията на номинираните по традиция извърши комисия, съставена от спортни деятели, спортисти, общински съветници от ПК за младежта и спорта към Общински съвет Свищов  и журналисти.

Състезателката по тенис на маса Мейджан Бакалова от Университетски спортен клуб „Д. А.Ценов” е номинирана след като приключва без загубена среща есенния сезон от първенството на „А” РГ – жени. Тя е третокурсничка от спец. „Икономика на туризма”, а треньор по тенис на маса й е ст. преподавател Елиз Караманлиева.


Освен множеството медали и купи, сред спортните постижения на Мейджан са вицешампионска титла от индивидуално първенство на България за жени и вице-студентски шампион. През м. март свищовската студентка ще спори за шампионската титла в предстоящия финал на „А” РГ в отборното първенство за жени, където във временното класиране е на 2-ро място. Финалът ще се играе в Свищов, а Мейджан Бакалова ще бъде в екип със своя треньор.  

Сред 10-те най-добри спортисти на община Свищов за 2014 г. е и Кристиян Тафраджийски – третокурсник от спец. „Стопански и финансов контрол” в Стопанска академия. Той е състезател на Общински футболен клуб „Академик” и е голмайстор на мъжкия отбор.

След официалната церемония по награждаване на най-добрите спортисти, студентите бяха поздравени и от Ректора на Стопанска академия – проф. д-р Величко Адамов. На срещата присъстваха старши преподавателите от катедра „Физическо възпитание и спорт” Елиз Караманлиева (тенис на маса), Силвия Николаева (джудо, аеробика, каланетика), Радослав Николов (баскетбол, бадминтон) и Асен Атанасов (футбол, волейбол).

Те връчиха на Ректора плакет от името на Университетски спортен клуб „Д. А.Ценов” за принос в развитието на студентския спорт. Преподавателите изразиха благодарност към проф. Адамов и за оказаната подкрепа при развитието на масовия спорт в общината, като подчертаха, че след проведения обучителен курс по плуване за ученици в спортната база на Академията, около 200 деца са получили сертификати за успешно завършване на обучението.