Студенти участваха в заседание на Общински съвет - Свищов

Катедра „Мениджмънт“ при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” проведе инициатива за въвеждане на студенти в реална работна среда. Студенти от специалност „Стопанско управление“, 3 курс, заедно със своя преподавател гл. ас. д-р Елена Йорданова, присъстваха на редовна сесия на Общински съвет – Свищов. Целта на посещението бе съчетаване на теоретичната подготовка с преки наблюдения на работен процес, придобиване на впечатления и умения, свързани с изучаване на дисциплината „Местно самоуправление“.


Те имаха възможността да се срещнат и разговарят с кмета на общината, Генчо Генчев и с председателя на Общинския съвет, д-р Кристиян Кирилов. Студентите придобиха знания за начина на работа на общинските съветници, изслушаха интересни изказвания, бяха заинтересовани от дискусиите по отделните точки от дневния ред. Те получиха ценни съвети от кмета за управленските умения, които трябва да притежават ръководителите, за отговорността, с която трябва да се подхожда при решаване на проблемите, както и за психологическата нагласа, която трябва да притежават по време на дискусиите за постигане на резултати и общо съгласие.

Студентите останаха изключително доволни от посещението и изявиха желание за бъдещи присъствия на сесии, защото осъзнаха, че е важно да имат активна гражданска позиция и да придобиват опит, за да се реализират успешно като възпитаници на СА “Д. А. Ценов“.