Студентска мобилност по програма "Еразъм+" през летния семестър на академичната 2014/2015 г.


Уважаеми колеги,
ЦМСП  съобщава на студентите от всички специалности, че срокът за подаване на документи за участие в програма „Еразъм” с цел обучение или с цел практика през летния семестър на академичната 2014/2015 година изтича на 30.10.2014г.  Поради ограничения брой на останалите свободни места призоваваме, тези които проявяват интерес да се информират за условията и нужните за кандидатстване документи в офиса на ЦМСП.

С подписването на редица нови договори за сътрудничество с чуждестранни партньори Стопанска Академия предоставя широк кръг възможности за обучение на свищовските студенти в чужбина. През настоящата година са подписани три нови рамкови договора за сътрудничество, съответно с университета в град Яш – Румъния; със Свободния Международен Университет в град Кишинев – Молдова и с университета в град Струга – Македония. Подписани са и нови „Еразъм+”  споразумения с  „Държавно висше училище за компютърни науки и бизнес администрация” в град Ломза – Полша, университета в град Гиресюн; университета в град Чанаккале и университета в град Ялова – и трите в Турция.

По традиция се запазва интереса към Стопанска Академия от страна на чуждестранните ни партньори по програма „Еразъм+”. За това говори фактът, че през зимния семестър на започващата учебна година в Стопанска Академия ще се обучават студенти от Университета за технологии в град Каунас – Литва.