Студентски съвет при Стопанска академия награди победителите от поредица спортни турнири

Студентският съвет при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” връчи награди на победителите от проведени през настоящия семестър поредица спортни прояви. Участниците в турнирите приветства по време на церемонията по награждаване зам.-ректорът по студентска политика доц. д-р Николай Нинов. Той сподели, че инициативите на студентите с радост се подкрепят от Академичното ръководство и отдаде признание на преподавателите от катедра „Физическо възпитание и спорт”, които подпомагат организирането на проявите. 


Първата награда, която доц. Нинов връчи, бе за победителя от фото конкурс на тема „Свищов – градът на 100-те първи неща”. Конкурсът беше насочен изцяло към студентите на Стопанска академия, като едно от изискванията бе снимката да е авторска и да е направена в град Свищов. Автор на снимката, събрала най-много харесвания във facebook страницата на Студентски съвет, е Сузан Нурхан – четвъртокурсничка от спец. „Счетоводство и контрол”. Тя получи книга, посветена на Свищов със снимки от емблематични за „града на първите” места.


В отделните спортни прояви участваха студенти от различни курсове и специалности. Наградите на класиралите се на първите три места в спортните турнири – медали, купи, плакети, грамоти и предметни награди връчиха зам.-ректорът и старши преподавателите от спортната катедра д-р Асен Атанасов и Радослав Николов.
Победител в турнира по шахмат е Демир Събриев. На второ място се класира Петромил Геренски, а на трето Антонио Панайотов. Надпреварата по табла спечели Венцислав Георгиев, който в последния кръг надигра 3:2 Тодор Маринов, а трети е отново Антонио Панайотов.
В турнира по баскетбол класацията оглави отбор „Golden State”, следван от „Шайби” и „Хулигани с обноски”. Във волейболната надпревара, в която се включиха само два отбора, „Лидер” победи „Дръвчета”. Купата за най-полезен играч получи Васил Петлешков.

Състезанията по бадминтон се проведоха в три категории. При мъжете победител стана Мартин Димитров, на второ място се класира Ивайло Гъмзаков, а на трето е Антонио Първанов. Първото място при жените завоюва Александрина Цветкова, следвана от Росица Липчева и Светослава Стоянова. Победители при надпреварата по двойки са Александрина Цветкова и Антонио Първанов. Второ място завоюва дамския тандем Лилия Дочева и Деница Радославова, а трета награда получиха Айсун Ахмедов и Йонко Петков. 
В края на церемонията по награждаването Студентски съвет обяви, че до края на настоящия учебен семестър ще се проведат още три турнира – на 18 април по футбол, на 21 април по спортна стрелба и на 11 май по тенис на маса.