Студентски съвет при Стопанска академия стартира новия мандат с единодушно избран нов председател

Студентският съвет (СС) при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” стартира новия си двугодишен мандат с нов председател. На проведено отчетно-изборно събрание, на което присъстваха членове на Общото събрание на груповите отговорници бе избран новия 24-членен състав на студентския парламент. За свой председател, членовете на СС единодушно избраха Бояна Дюлгерова – IV курс, спец. „Финанси”.

 Тя поема поста от своята предшественичка Мария Немска – два мандата член на СС, 3 години от които е била председател, а вече е успешно защитила магистърска степен по „Финансов мениджмънт”.

Бояна е от Велико Търново. Като член на студентския парламент е председателствала Комисията по учебно-планова и международна дейност. След категоричния вот при избирането й за председател, Бояна благодари за гласуваното й доверие и изрази надежда, че новия състав на Студентския съвет ще сформира добър екип, който да продължи да работи в интерес на студентите от Стопанска академия.
На следващо свое заседание членовете на Студентски съвет избраха заместник-председател, състава и председателите на четири комисии. Заместник-председател на студентския парламент през новия мандат ще бъде Иван Събев – 4 курс, спец. „Счетоводство и контрол”.  Председател на Комисията по учебно-планова и международна дейност е  Силвия Николова – 4 курс, спец. „Маркетинг”.  Комисията по социално-битови въпроси на учащите се ще ръководи Ива Кръстева – 4 курс, спец. „Финанси”. За председател на Комисията по културно-масова дейност и реклама бе избрана Станимира Тодорова, от магистърска програма „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия”. Комисия „Спорт” ще  председателства четвъртокурсникът Георги Илиев, спец. „Финанси”.
Студентският съвет е единствения  законоустановен орган за защита на общите права и интереси на обучаващите се в Стопанска Академия съгласно чл. 72 от Закона за висшето образование. Той е и официално призната форма за връзка между студентите и управляващите органи  на висшето училище. Изпълнявайки своите цели, Студентски съвет партнира на академичното ръководство при организация и реализиране на различни чествания, церемонии, научни форуми и други студентски инициативи.
Освен, че е инициатор и организатор на множество прояви в Стопанска академия, Студентският съвет способства и за активното участие на свищовски студенти в различни национални форуми. В юбилейното 10-то издание на „Летен университет”, организиран от Националното представителство на студентските съвети (НПСС), възпитаниците на Стопанска академия за пореден път показаха голяма активност и завоюваха призови места.
В началото на настоящата учебна година, Студентски съвет при Стопанска академия бе домакин на заседание на Националното представителство на студентските съвети, председателствано от Ангел Георгиев, студент в свищовското висше училище. Членовете на Общото събрание на НПСС избраха да проведат заседанието си в Стопанска академия по повод 100-годишнината от завещанието на Димитър Ценов.