Студентски съвет при Стопанска академия стартира поредна благотворителна кампания

Студентски съвет (СС) стартира поредна благотворителна кампания в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Кампанията е под мотото „Подари щастие” и е насочена към Дом за деца с умствена изостаналост в с. Михалци. Събирането на дрехи, книги, играчки и други необходими принадлежности за деца от 3 до 18 години ще продължи до 22-ри декември в офиса на Студентски съвет, където желаещите да се включат в акцията могат да получат и повече информация за нуждите на детския дом в с. Михалци. „Нека в навечерието на Коледа да подарим топлина и усмивка на тези  деца. Всяко дарение е от значение!” – апелират организаторите.

С тази кампания, новият състав на Студентски съвет, сформиран през настоящата учебна година, продължава дългогодишната благотворителната дейност на свищовските студенти, устремени да подпомагат нуждаещи се деца не само с вещи, но и „топлина и усмивка” – коментира председателят на студентския парламент Веселина Георгиева. Тя е третият по ред представител на нежния пол, който студентите избират за ръководител на единствения  законоустановен орган за защита на общите права и интереси на обучаващите се в Стопанска Академия. Веселина Георгиева - третокурсничката от спец. „Финанси”, пое поста в началото на настоящата учебна година от своята предшественичка Бояна Дюлгерова. В дейността си Веселина е подпомагана от зам.-председател в лицето на третокурсника Йордан Гълъбов, който се обучава в специалностите „Счетоводство и контрол” и „Застраховане и социално дело” и от четири ресорни комисии. Председател на Комисията по учебно-планова и международна дейност е  Катерина Илиева – 4 курс, спец. „Международни икономически отношения”. Комисията по социално-битови въпроси на учащите се ръководи Иван Събев – магистър по „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия”. За председател на Комисията по културно-масова дейност и реклама е избрана второкурсничката от спец. Маркетинг” Александрина Цветковска. Комисия „Спорт” председателства Станислав Стефанов – 2 курс, спец. „Статистика и иконометрия”. Само за месец и половина след сформирането на новите комисии, Студентски съвет реализира няколко свои инициативи.

Освен, че е инициатор и организатор на множество прояви в Стопанска академия, Студентският съвет способства и за активното участие на свищовски студенти в различни национални прояви.

Събраните дарения от благотворителна кампания „Подари щастие” ще бъдат предоставени на Дома за деца с умствена изостаналост в с. Михалци в началото на следващата година – поясниха организаторите.