Студентско туристическо дружество „Академик“ и Каяк клуб – Свищов подписаха меморандум за сътрудничество

На 21 юли 2023 г. Студентско туристическо дружество „Академик“ и Каяк клуб – Свищов подписаха меморандум за сътрудничество. С неговото подписване страните се споразумяха да укрепват своите взаимоотношения и да изграждат пълноценно сътрудничество, което да създаде предпоставки за повишаване на качеството на студентския туризъм и да стимулира провеждането на съвместни прояви, с цел развиване на физическа активност, опознаване на природните забележителности и тяхното опазване.
По силата на споразумението членовете на Студентско туристическо дружество „Академик“ ще ползват намаление в размер на 50% от цената на всички каяк-турове, предлагани от Каяк клуб – Свищов. Правото на отстъпка се предоставя само на членове, заплатили членския си внос за съответната година, като това се удостоверява с наличие на залепена марка в членската книжка.

От 2024 г. Студентско туристическо дружество „Академик“ редовно ще включва в календарния си план прояви с каяк-турове, организирани съвместно с Каяк клуб – Свищов.

Меморандумът бе подписан от доц. д-р Драгомир Илиев, председател на СТД „Академик“, и гл. ас. д-р Радослав Йорданов, представител на Каяк клуб – Свищов. Подписването се състоя на най-южната точка от брега на река Дунав. На подписването присъстваха и Николай Нейков, секретар на дружеството и гл. ас. д-р Асен Божиков, член на управителния съвет. След официалната част на събитието ръководството на дружеството демонстрира умения в гребането.