Свищовската академия е партньор по проект на община Златоград по Еразъм+ за професионално образование и обучение

Свищовската академия е партньор по Проект 2021-1-BG01-KA220-VET-000034800 „Commercially Oriented Social Entrepreneurship Training in Vocational Education and Training” (COM-SET), с координатор Община Златоград. Проектът е по програма Еразъм +, Ключова дейност 2. Партньорства за сътрудничество, сектор „Професионално образование и обучение” и се реализира в партньорство с IZMIR BAKIRCAY UNIVERSITESI – Турция, Сдружение „Мария Кюри” – клон Смолян и PHOENIXKM BVBA – Белгия.

Първата физическа транснационална среща на партньорите по проекта се проведе в периода 21-22 февруари 2022 г. в гр. Пловдив. Приветствия към участниците поднесоха Мирослав Янчев – кмет на Община Златоград и Мария Горанова – домакин на срещата и представител на Сдружение „Мария Кюри”, Смолян. Стопанска академия „Д. А. Ценов” бе представена от директора на Центъра за професионално обучение, доц. д-р Христо Сирашки.

Работата по проекта продължи с презентации на партньорите, обсъждане на концепцията на проекта, планираните резултати, графика на дейностите и основни акценти, свързани с управлението и изпълнението на проекта. Специално внимание беше отделено на стратегията за разпространение, рекламната кампания, създаването на материали за разпространение и на достъпен уебсайт на проекта, организирането на мултиплициращо събитие и др. Срещата продължи с индивидуални консултации между координатора – Община Златоград и партньорите по проекта, относно бюджета и финансовото отчитане на проекта. Уточнени бяха датите на следващите транснационални срещи на партньорите.

Първата физическа транснационална среща приключи с връчване на сертификати за участие от страна на Координатора – Община Златоград, България.