Свищовски абсолвенти дариха част от парите си за бала на социален дом

Абсолвенти от спец. „Финанси” в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” дариха хранителни продукти на Социалния учебно-професионален център в с. Овча могила. Още при организиране на абсолвентския си бал четвъртокурсниците решават, че остатъка от събраните пари за куверти ще използват за дарение. От социалните мрежи разбират за кампанията „Купи и дари”, която се организира в Свищов от младите ротарианци. 


Като финансисти, студентите добре разпределят бюджета си и с 510 лева напълват 7 колички с хранителни продукти, които са били обявени предварително от социалното заведение като най-необходими – варива, зеленчуци, консерви, олио, сладки, средства за лична хигиена и др. Със собствен транспорт доставят дарението на място, където са посрещнати от приятно изненаданите и много благодарни служители на СУПЦ в с. Овча могила. 

Удовлетворени от това, че са успели да помогнат и да зарадват настанените в социалния център десетки младежи, част от които са с увреждания, студентите изразиха надежда, че чрез личния си пример ще заразят и други свои връстници. „Така освен приятните емоции от абсолвентския си бал и милите спомени, които ще запазим от 4-годишното си обучение в Стопанска академия, ние винаги ще помним, че именно в Свищов – градът на дарителите, сме се научили, че когато искаш, ще намериш как и с какво да помогнеш на друг човек”, коментираха младите финансисти.