Свищовски магистър с он-лайн защита от Европейския парламент в Брюксел

Поредна он-лайн защита на дипломна работа се проведе в Центъра за дистанционно обучение на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Чрез използване на видеоконферентна връзка, дипломантът Георги Балабанов – възпитаник на развиваната от катедра „Финанси и кредит” магистърска програма на английски език „Financial management”, защити дипломната си работа от сградата на Европейския парламент.

Свищовският магистър в момента работи като съветник към политическа група в Евро парламента и защити своята теза по международно управление на парични потоци.  От Брюксел той представи своето експозе пред държавна изпитна комисия.  
Георги Балабанов е с богата и успешна кариера, свързана с един от най-големите чуждестранни инвеститори в България, но след издържан конкурс, от тази пролет се присъедини към българската общност администратори, работещи за Европейския парламент в Брюксел. След обявяването на отличната оценка от защитата на дипломната работа, щастливият дипломант, който е и баща на три деца, пое неформален ангажимент пред изпитната комисия на тържествената церемония по връчване на дипломите в аулата на Стопанска академия да се яви заедно със своя брат – актьорът Ненчо Балабанов, който спечели тазгодишния трети сезон на популярното музикално риалити „Като две капки вода” на Нова ТВ.

Възможността за он-лайн защита на дипломна работа е част от предимствата, които посочват сред мотивите си кандидатстващите в Свищов за дистанционно обучение в образователно-квалификационна степен „магистър”.  В Стопанска академия  дистанционната форма се развива от 1999 г. и приетите за обучение магистри вече достигат 25 000.  По данни на Google Analytics, само от началото на 2015 г. са отчетени рекордните 2,763 млн. посещения на Уеб-портала на СА „Д. А. Ценов”. Географската алокация на посетителите и студентите с посещения към сайта на Академията достига 137 държави, като средно седмичните активни потребители са над 14 000.