Свищовски професор с признание от варненския Икономически университет

Проф. д-р Марияна Божинова, преподавател към катедра „Търговски и туристически бизнес” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” е удостоена с почетен плакет от Икономически университет – Варна за цялостен принос в развитието на науката за търговията. Проф. Божинова получи отличието на тържествено честване на 60-годишнината на катедра „Икономика и управление на търговията” към Варненския университет.


Сред мотивите за удостояване на свищовския професор с почетния плакет са укрепване на дългогодишното сътрудничество между двете сродни катедри в двете висши икономически училища и подпомагане развитието на академичния състав на варненската катедра. Проф. Божинова бе наградена от зам.-ректора по международно сътрудничество и връзки с обществеността, и ръководител на катедрата – юбиляр, доц. д-р Виолета Димитрова в присъствието на учени от български и чуждестранни университети от шест държави.

Проф. д-р Марияна Божинова, заедно с други преподаватели и докторанти от Стопанска академия, участва в международна академична конференция, посветена на 60 г. от създаването на катедра „Икономика и управление на търговията” и 65 г. от създаването на специалност „Икономика на търговията” в Икономически университет – Варна. Двудневният международен научен форум на тема „Регионални и глобални измерения на търговията”,  отдаде заслужено внимание на актуалните проблеми на теорията и практиката на търговията.