Свищовски студент завоюва първо място в национален конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика

В рамките на Международното изложение „Културен туризъм” – Велико Търново (14-16 април) бяха обявени наградите на деветото издание на Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика. Конкурсът е част от програмата на изложението и представя всяка година на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас, творческите резултати на студенти от цялата страна.

В тазгодишното издание на националния конкурс участваха студенти от осем университета в България. Студентите по туризъм представиха разнообразни разработки по избрана от тях тема, свързана с развитието, състоянието и проблемите, предимно на културния туризъм. Жури с председател проф. Мария Воденска и членове проф. Иван Марков и доц. Соня Алексиева, обяви по време на изложението имената на студентите, класирани на първо, второ и трето място, които получават и предметни награди. „Изключително интересни и оригинално разработени теми, голям интерес към конкурса и нарастващо внимание към проблемите на културния туризъм” – това са част от изводите на журито.



Първа награда в националния конкурс спечели Веселин Кюранов от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – гр. Свищов, втори курс, ОКС „бакалавър” в специалност „Икономика на туризма” с темата „Бедняшки “Slum” туризъм”. Втора награда журито присъди на третокурсник от УНИБИТ, а на трето място се класира четвъртокурсничка от Нов български университет. Двете поощрителни награди журито присъди на студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и СУ „Св. Климент Охридски”.

На представянето на резултатите и наградите във Велико Търново, организаторите благодариха на участниците в Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика за 2022 г., както и на техните преподаватели и ментори за подкрепата.