Свищовски студенти организираха ден на изкуството за деца с увреждания

Студенти от Стопанска Академия „Димитър А. Ценов”, които са част от най-голямата международна студентска организация AIESEC, продължават реализацията на социалния проект „You care”. Инициативата на възпитаниците на свищовската Алма матер, която стартира през 2012г., продължава с поредица от социални събития насочени към деца, ученици, студенти и обществото на крайдунавския град. Последните прояви, които студентите от AIESEC – Свищов реализираха бяха свързани с обучения на ученици и развлечения за деца с увреждания.


„Събитието, което проведохме в Дневния център за деца с увреждания под надслов „Ден на изкуството”, бе едно изключително изживяване за всички – и за децата, и за нас студентите” – каза Живка Петрова, президент на локален офис на AIESEC – Свищов. По думите й, всички участници са се забавлявали при съвместната си работа – рисуване на пейзажи, оцветяване, изработване фигурки от пластелин. 

Обучението, което студентите от Стопанска Академия проведоха за учениците от СОУ „Николай Катранов” бе на тема  „Лидерство”. Младите лектори споделиха добри практики от придобитите от самите тях лидерски умения. „Да поемеш по този път, да опиташ от лидерския опит, който AIESEC - Свищов ни предоставя не е лека задача, но с желание и упоритост успяваш да станеш лидер не само на екип, но и на самия себе си” – бе посланието на възпитаниците от Стопанска Академия към учениците.

В Професионална гимназия по лека промишленост и строителство „Пеньо Пенев”, студентите дадоха на   тийнейджърите съвети как да се държат и говорят пред публика. Вниманието и интересът на учениците отново бе грабнато с добре подбрани примери и симулации.


Темите, които студентите представиха пред възпитаниците на двете свищовски училища бяха изнесени по интересен и иновативен начин. Целта на младите лектори бе да провокират учениците да обмислят които са нещата, които  биха били полезни за бъдещото им развитие, да не се притесняват да споделят мнението си, да продължат да търсят и предизвикват лидера в себе си.

Студентите от Стопанска Академия, взимащи активно участие в AIESEC Свищов продължават реализирането на своите проекти и инициативи. Целта на възпитаниците на Свищовската Алма матер е да покажат на своите колеги и на обществото, че „с желание и упоритост, всички заедно като екип, можем да започнем промяната, която искаме да видим”.