Свищовски студенти отново са сред стипендиантите на фондация „Буров”

Четирима студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” отново са сред одобрените кандидати за стипендии на фондация „Атанас Буров”. Право на участие в  конкурса за стипендии „Буров” имат студенти, които се обучават в редовна форма по икономически специалности във висши учебни заведения в страната ни, завършили поне ІІІ курс и с успех от цялото следване най-малко много добър (5.00). За академичната 2013/2014 г. са подадени 171 заявления от студенти от 12 университета – УНСС, Стопански факултет на СУ, Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов, Икономически университет – Варна, Американски университет – Благоевград, НБУ, Висше училище по застраховане и финанси, Пловдивски университет, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, РУ „Ангел Кънчев“, Технически университет и Югозападен университет „Неофит Рилски”.

Като отговарящи на условията, до конкурса са допуснати 166 кандидати. На основание на показаните резултати от кандидатите на теста и събеседването, и протоколите на подборните комисии в градовете София, Варна и Свищов, Управителният съвет на фондацията утвърди за стипендианти за академичната 2013/2014 г. 15 студенти. Стипендия „Буров” е в размер на 250 лева месечно и се получава през деветте месеца на съответната академична година, като квотата е различна за различните висши училища.

От Стопанска академия стипендии спечелиха трима студенти от магистърска програма „Финансов мениджмънт” – Боряна Антонова, Живко Тодоров, Никола Илиев и Ради Димитров от магистърска програма „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия”. Боряна е избрана за стипендиант на фондацията за втора поредна година, а тримата икономисти участват за първи път в конкурса. През 2013 г. Боряна и Живко бяха сред одобрените за участие в лятното училище на фондация „Буров”, което бе посветено на модерното банкиране.

Седем от стипендиантите на фондацията за академичната 2013/2014г. са възпитаници на УНСС, двама са от Икономически университет – Варна и по един студент от Стопански факултет на СУ и Американски университет – Благоевград.