Свищовски студенти се обучават по вътрешен одит от практици

В рамките на честванията на 20 години специалност „Стопански и финансов контрол” в Стопанска академия „Д. А. Ценов” бе проведен майсторски клас „Теория и практика на вътрешния одит” с участието на студенти IV курс от специалност „СФК”. Той бе организиран от катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност” съвместно с Института на вътрешните одитори в България (ИВОБ). Майсторският клас бе реализиран като резултат от успешното сътрудничество между СА и ИВОБ.

Официални гости на форума бяха доц. д-р Иван Върбанов – Зам. Ректор „НИРАС” на СА „Д. А. Ценов” – Свищов, доц. д-р Атанас Атанасов – декан на факултет „Стопанска отчетност” към СА „Д. А. Ценов” – Свищов, преподаватели и докторанти от катедрата „Контрол и анализ на стопанската дейност”.

Майсторският клас беше официално открит от доц. д-р Георги Иванов – Ръководител на катедра „КАСД”, а приветствие към участниците от името на академичното ръководство поднесе доц. д-р Иван Върбанов – Зам. Ректор „НИРАС” на СА „Д. А. Ценов” – Свищов.

Гост-лектори на майсторският клас бяха г-н Красимир Логофетов, CIA, CFE – Председател на УС на Института на вътрешните одитори в България и Директор на дирекция „Вътрешен одит“ VIVACOM, г-н Стефан Белчев – Директор на дирекция „Вътрешен одит“ към Министерство на финансите“ на Република България и г-н Милен Николов – Директор на дирекция „Одит на съответствието при финансовото управление“ към Сметна палата на Република България.

В рамките на обучението бяха поднесени интерактивни презентации на тема: „Вътрешният одит в светлината на прожекторите“, представена от г-н Красимир Логофетов; „Кратка ретроспекция на финансово – контролната система в публичния сектор“, представена от г-н Стефан Белчев и „Статут и контролни правомощия на Сметната палата на Република Българи“, представена от г-н Милен Николов.

 

В края на обучението в майсторския клас бяха връчени сертификати за участие от Института на вътрешните одитори в България на студентите от г-н Красимир Логофетов, Председател на УС на ИВОБ.