Свищовски студенти се учиха да търгуват на световните валутни пазари

Интерактивен практически семинар, посветен на търговията на финансовите пазари се проведе в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Семинарът бе организиран съвместно от свищовското висше училище и световната брокерска компания BMFN, като поредна инициатива и резултат от установеното успешно партньорство между двете институции.
 

При официалното откриване на форума, представители на брокерската компания връчиха наградите от проведеното първо междууниверситетско състезание по търговия на финансовите пазари. Зам.-ректорът доц.д-р Иван Върбанов получи купата за най-добра доходност и студентска активност, която Стопанска академия завоюва като победител в университетското класиране. Ергин Азис, класирал се на първо място в индивидуалната надпревара и неговите съотборнички от Стопанска академия - Боряна Антонова и Миглена Кадийска, получиха своите отличия от брокера в компанията Явор Спасов. От името на ректора и на академичното ръководство, тримата студенти бяха наградени с юбилейната монета на Стопанска академия и грамоти. Зам.-ректорът доц.д-р Иван Върбанов връчи на изпълнителния директор на брокерската компания Сашо Петров грамота и плакет на Стопанска академия за добрата съвместна работа.
 

Гост-лектори на интерактивния семинар бяха мениджър, брокер и професионални трейдъри. Семинарът за пореден път даде възможност на възпитаниците на Стопанска академия да приложат на практика своите познания в областта на инвестициите и търговията на финансовите пазари. Студенти и представители на академичната общност работиха със специализирана софтуерна платформа за борсова търговия. Лекторите запознаха аудиторията с конкретни инвестиционни стратегии и техники за защита на инвестирания капитал, бяха формирани умения за изготвяне на технически анализи и прогнозиране поведението на финансовите пазари. Семинарът приключи с виртуална търговия на световните валутни пазари.