Свищовски студенти учредиха локална секция на JCI България

Студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” учредиха локална секция на Junior Chamber International (JCI) България. JCI е международна неправителствена организация, създадена през 1944 г. в щата Мисури (САЩ). Тя обединява млади, амбициозни и активни хора от цял свят и има представителства в над 115 държави. JCI България e създадена през 2011 година и до момента има три локални секции в София, Пловдив и Варна.


Най-новата секция на организацията бе официално открита в Свищов при голям интерес от страна на студенти, ученици и граждани. Подкрепа към начинанието на ентусиазираните студенти изразиха зам.-кметът на Общината, Анелия Димитрова и зам.-ректорът на Академията, доц. д-р Николай Нинов, които бяха сред гостите на официалното откриване. В отправените приветствия към екипа на локалната секция те изразиха увереност, че организацията ще помогне на млади хора да се превърнат в изключителни професионалисти, успешни предприемачи и дейни лидери. Председателят на JCI Свищов, Елица Василева представи екипа, който по думите й е съставен от амбициозни студенти, целящи както личностно развитие, така и създаване на позитивна промяна в обществото. Тя сподели, че членове на локалната секция могат да бъдат всички на възраст от 18 до 40 годишна възраст, които са мотивирани и отговорни хора, и за които креативността не е просто дума.


В рамките на официалното откриване на JCI Свищов се проведе и обучение на тема „Как да бъдем по-ефективни!”. Гост-лектор бе Петър Дяксов от Пловдив, вицепрезидент на JCI България. Въпреки, че е само на 26 години, той е предприемач, мениджър и експерт по дигитален маркетинг. Основател е и управлява IT фирмата, участва в провеждането на обучения и семинари за предприемачество, маркетинг и личностно развитие, а в свободното си време активно се занимава с организирането на различни обществени и социални инициативи. В представената тема, Петър Дяксов сподели своя опит и даде ценни съвети на младите хора за това как да си разпределят по-ефективно времето, как да си поставят цели и да ги реализират, към какво да се стремят за да бъдат по-успешни. „Правете неща, които ще ви донесат стойност утре, а не днес. Не спирайте да се учите!, апелира гост-лекторът към присъстващите в препълнената зала ученици и студенти.


Елица Василева сподели, че офисът на JCI Свищов се намира на 3 етаж във Факултетски корпус (до аудитория 64) на Стопанска академия, а освен на място, желаещите могат да се свържат с екипа на тел.: 0889 631 699 или на e-mail: jcisvishtov@gmail.com