Танцов клуб „СА.НОВЕ“ при СА „Димитър А. Ценов“ с участие в юбилейния концерт „Радостина и приятели“

На 16.04.2015 г. Студентският дом на културата при СА „Димитър А. Ценов“ бе гостоприемен домакин на организираната празнична програма, посветена  на 5-та годишнина  от създаването на Танцова формация  „Радостина“ – гр. Свищов, с художествен ръководител Елка Иванова. В препълнената зала присъстваха официални гости, деятели на културата, спомоществователи, учители и родители. Тържеството  съвпадна и с дните на светлите Великденски празници.

Приветствие от името на академичното ръководство и академичната общност поднесе проф. д-р Теодора Димитрова, зам.-ректор СПАР на Стопанска академия и поздрави  участниците в танцова формация „Радостина“ и г-жа Елка Иванова, нейният хореограф с 5 годишния юбилей. Тя се обърна към децата с топлите думи, че са млади по възраст и големи по професионализъм. Проф. Димитрова сподели, че обичта към музиката е кратък път към щастието, а  народната музика е огромно предизвикателство и изисква отдаденост, ентусиазъм, желание да се съхрани, опази и предаде на бъдещите поколения богатството на българския фолклор. Тя пожела на младите танцьори творческо вдъхновение и дръзновение, да запазят родолюбието и да имат хиляди поводи за усмивки. Проф. Димитрова сърдечно поздрави и г-жа Елка Иванова, художественият ръководител на формацията, за положените усилия да се докоснат всички до магията на българското народно творчество, пожела й да е здрава и с всеотдайност и любов да води своите възпитаници към призовете на националните и международни танцови формати.

Чаровните „радостинчета“ стоплиха душите и сърцата на гостите в залата с огнените и колоритни български ритми, предадоха вълшебството на българската народна музика и накараха присъстващите да се почувстват горди с българското народно творчество.


Танцов клуб „СА.НОВЕ“ при Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, завоювал международни и национални отличия също под хореографското ръководство на г-жа Елка Иванова достави духовна наслада с магията на оригиналните народни танци. Представителите на танцовия клуб  и на този концерт получиха заслужени овации.


Изпълненията на децата от ДТС „Пъстри мъничета“  от ОДЗ „Слънчо“ – гр. Свищов, Танцова формация „Шарения“ – НЧ „Трудолюбие 1907“ – с. Вардим и възпитаниците от вокалния клас на г-жа Корнелия Чекелева впечатлиха ценителите на фолклора на тържеството.

Юбилейният концерт „Радостина и приятели“ завърши с благодарствените думи, отправени от носителят и продължителя на пламъка на родолюбието в град Свищов г-жа Елка Иванова към Ректора на СА „Димитър А. Ценов“ проф. д-р Величко Адамов и към проф. д-р Теодора Димитрова – Зам.-ректор на Стопанска академия за всеотдайната помощ за провеждането на празничната програма.