Традиционна изява на Алумни клуб „Академик Свищов - Киокушин карате” при СА „Д. А. Ценов”

Студентският карате клуб „Академик“ традиционно организира съвместни тренировки по Киокушин карате с участие на състезатели и инструктори от съседните градовете (Левски и Русе).

Това бе и поредното събиране, с което „Алумни клуба на каратистите” при Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия „Д. А. Ценов” - Свищов, цели да събере приятели на висшето училище в Свищов и бойните изкуства, за да им помогне да поддържат комуникация и да обменят опит помежду си в различни области и най-вече в любимият спорт, който практикуват.

По време на тaзи тренировка, спортуващите най-твърдия стил карате, имат възможност да отработят изучавани основни техники и спарингови комбинации с разнообразни партньори, запознаха се с методите на преподаване на различните инструктори и получиха от тях оценка за подготовката и работата си до момента.

На проведената на 29-ти март тренировка присъстваха състезатели и инструктори от градовете: Свищов, Левски и Русе.  Тренировката бе насочена към подготовката за предстоящия на 14-ти април Международен турнир за купа „Верея”, който ще се проведе в град Стара Загора. Основен акцент в подготовката бе в областта на двубои в дисциплината "кумите".

По време на съревнованията каратистите имаха възможност да добият значим опит и да се запознаят с нивото и стила на водене на бой на състезатели от другите отбори и да проверят личните си способности и качества.

Тренировките се ръководеха от гостуващите треньори: сенсей Мирослав Барбов, сенсей Милен Петров и сенсей Росица Петрова. Целта на проведеното гостуване в студентския град, бе да се подпомогне до голяма степен на развитието на студентския спорт.

За по–подробна информация, виж тук:

http://kosher.bg/?op=club&id=84&sub=event&event_id=418

http://www.facebook.com/photo.php?v=559458660751797