ТРАДИЦИОННА СРЕЩА С ПРАКТИКАТА И РАЗШИРЯВАНЕ СЪСТАВА НА АЛУМНИ КЛУБ КЪМ КАТЕДРА „СТРАТЕГИЧЕСКО ПЛАНИРАНЕ“

На 24 февруари 2023 г. в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ се проведе защита на дипломни работи към катедра „Стратегическо планиране“ от магистърски програми „Бизнеспланиране, „Управление на проекти“, „Управление на международни проекти“, „Публична администрация“, „Образователен мениджмънт“, „Регионалистика“ и „Мениджмънт на териториалното развитие“ (от минали години). Председател на изпитната комисия бе проф. д-р Маргарита Богданова, а членове доц. д-р Михаил Чиприянов, доц. д-р Христо Сирашки и д-р Анелия Димитрова.

Д-р Анелия Димитрова, заместник-кмет „Управление на европейски проекти и образование“ на Община Свищов, за поредна година участва в изпитни комисии на катедрата. Тя приветства дипломантите, като сподели практически опит и добри практики на месно ниво. По време на своето изказване д-р Димитрова поздрави студентите за избора им да се обучават именно в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ Свищов и точно в тези магистърски програми, пожела им здраве и успешна професионална реализация.
Зам.-кметът сподели с аудиторията възможностите и перспективите пред местното развитие, които „Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България“ предоставя. В своето експозе тя обърна внимание на факта, че община Свищов е отличена за бързия старт в новия програмен период, като трета община сключила договор по новостартиралата ОП „Развитие на човешките ресурси“. Подчерта високата успеваемост на проектната дейност в общината, която се дължи на изградения административен капацитет и доброто управление на проекти, като сподели основните направления на текущите проекти.

 

Д-р Димитрова изрази необходимостта от високо квалифициран персонал в сферата на проектното управление в публичната администрация в България, като увери бъдещите магистри, че ги очаква бърза реализация в публичната сфера, тъй като лично е убедена в качеството на образователния процес в Стопанска академия, тъй като голяма част от служителите в общината са бивши възпитаници на нашата Алма матер. В края на своето изказване зам. кметът сподели и за резултатите от ползотворното партньорство със Стопанска академия „Д. А. Ценов“ по съвместни инициативи и даде възможност за провеждането на открита дискусия с дипломантите.

От името на катедра „Стратегическо планиране“ и от свое име, проф. Богданова благодари на д-р Димитрова за споделените практики, за сътрудничеството и за подкрепата на община Свищов.
В рамките на проведената защита на дипломни работи отворената дискусия продължи със споделяне на практически опит и от дипломанти, намерили вече своята реализация в публичната администрация на община Тутракан и община Сопот.
За финал на събитието всички присъстващи магистри се присъединиха към Алумни клуб „Магистри СП“ и изразиха желание да затвърдят връзката си със Стопанска академия „Д. А. Ценов“ и катедра „Стратегическо планиране“ в бъдещи съвместни инициативи.