Традиционната есенна изложба представи в Стопанската академия нова руска и западна научна литература

Традиционната есенна изложба-базар за поредна година представи пред академичната общност в Свищов богата колекция от нова руска и западна преводна научна литература.  Изложението се организира от Академична библиотека „Акад. Никола Михов” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и официалния представител на Руската академия на науките за България.

19-тата поред изложба-базар на нова научна литература откри зам.-ректорът на Академията – проф. д-р Любен Кирев. В приветствието си  организаторите и към преподаватели и студенти, той определи присъстващите  като „четящите и мислещи” хора. По думите му, без книгите няма как да се случи преход към „икономика на знанието”, при който знанието се превръща в основен суровинен източник, основен фактор и основен продукт на производството.

Присъстващите „любители на книгата” приветства и  директорът на Академичната библиотека – Анка Танева, която подчерта, че книгите са духовният стожер за хората,  които са възпитани да ги ценят.

Тазгодишната изложба – базар представи над 1200 заглавия на руски и английски език от различни области на знанието. Част от присъстващите на откриването студенти и преподаватели се възползваха веднага от възможността да черпят знание от писаното слово, купувайки си нова научна литература.