Tрадиционната си годишна среща проведе първият алумни клуб на Свищовската академия – „Легендите”

Първият алумни клуб на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – „Легендите”, проведе на 19 октомври традиционната си годишна среща в родната Алма Матер. Клубът, обединяващ различни поколения студенти с особен афинитет към футбола, е сред най-активните алумни на Свищовското висше училище.


Срещата откри проф. д-р Красимир Шишманов – председател на Общото събрание на Академията и член на алумни клуба. Той не скри вълнението си от срещата с „момчетата”, които вече са зрели мъже, и за които поредната среща е възможност да споделят преживяното през последната година и разбира се да се отдадат на любимата игра. „Радвам се, че независимо от годините, желанието на участниците да се доказват и да побеждават не е угаснало”, каза проф. Шишманов. По думите му, това, което „Легендите” на Стопанска академия „Д. А. Ценов” са придобили в своето висше училище и в спортните битки е факторът, който ги е превърнал в доказали се професионалисти, успешни стопански и административни ръководители, добри и уважавани хора.
Приветствие към участниците поднесе ректорът на Академията, доц. д-р Марин Маринов. Той пожела на участниците в срещата пламъкът в очите им, породен от спортната надпревара, никога да не угасва и заяви, че винаги са добре дошли в родната Алма Матер.
„Легендите” благодариха за радушния прием и пожелаха успешен мандат на новия ректор, като го увериха, че ще продължат да съдействат за просперитета на Свищовската академия.

Самата футболна среща протече изключително равностойно и напрегнато, и приключи с резултат 1:1. След дузпи спечели отборът на „оражевите”, но всички бяха категорични, че големият победител си остава дружбата и приятелството между участниците.