Трета транснационална партньорска среща по Проект 2021-1-BG01-KA220-VET-000034664

Tретата международна среща по Проект 2021-1-BG01-KA220-VET-000034664 „Training on business continuity strategies for micro SMEs in the aftermath of Covid-19” (CORONOMICS), с координатор Стопанска академия „Д. А. Ценов”, се проведе (на 8 и 9 юни 2023 г.) в гр. Ларнака, Кипър. Проектът е по програма Еразъм +, КА220-VET-Партньорства за сътрудничество в професионалното образование и обучение. Срокът за изпълнение на проекта е от 01/11/2021 до 31/10/2023 година и се осъществява в партньорство с: IZMIR BAKIRCAY UNIVERSITESI – Турция; PHOENIXKM BVBA – Белгия; G.M. EUROCY INNOVATIONS LTD – Кипър; EUFORA – Гърция.

Работата през първия ден стартира с преглед на дейностите, свързани с управлението и изпълнението на проекта, в т.ч. работен план, междинни и окончателни доклади, план за разпространение на резултатите, рамка за контрол на качеството, протоколи от заседания, уебсайт и др. Специално внимание бе отделено на Проектен резултат 1: Coronomics ECVET съвместими учебни програми, учебни материали и инструментариум за обучение. Направен бе преглед на постигнатото до момента и бяха набелязани конкретни задачи за финализиране на Резултат 1.

Вторият работен ден продължи с цялостно представяне на Проектен резултат 2: Видео поддържана база данни с казуси в интегрирана дигитална среда. Бяха обсъдени конкретни въпроси, свързани с анализа на релевантните казуси, сценариите за обучение в уебинари, внедряването на онлайн и мобилни среди за обучение (Android, iOS), с оглед неговото финализиране. Специално внимание през втория работен ден бе отделено, както на Проектен резултат 3: Бяла книга по корономика за предизвикателствата и възможностите пред микропредприятията, която се разработва в 2 части: „Въздействие на пандемията от короновирус върху микро-МСП: съзнателен избор на икономическа политика” и „Въздействие на пандемията от короновирус върху микро-МСП: икономически катарзис със специален фокус върху микро-МСП и зелената икономика”, така и на Проектен резултат 4: Дневник на обучаемите по корономика. Набелязани бяха конкретни задачи за изпълнение с оглед финализирането на всички дейности по проекта до края на м. октомври 2023 г.

Третата международната работна среща приключи с обсъждане на дейностите по разпространение и експлоатация. Чрез онлайн анкета бе дадена оценка от всеки, участвал в нея (вкл. и чрез ZOOM).

https://www.pandeconomics.eu/elearning/?lang=en
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.coronomics.mobile
https://apps.apple.com/app/coronomics/id1613538451
https://www.facebook.com/coronomics2022