Церемония по дипломиране на бакалаври от факултет „Производствен и търговски бизнес”

Абсолвентите от випуск 2009, завършили образователно-квалификационна степен „бакалавър” по специалностите към факултет „Производствен и търговски бизнес” получиха своите дипломи на тържествена церемония. Облечени с академични тоги и шапки, под звуците на фанфарни сигнали, дипломантите посрещнаха в аулата на родната Алма матер зам.-ректорът по бакалавърско и магистърско обучение –  проф. д-р Любен Кирев, деканът на факултета – проф. д-р Анета Денева и ръководителите на катедри.

 

Сред гостите на церемонията бяха преподаватели, асистенти и докторанти, родители, близки и приятели на абсолвентите.    

По повод дипломирането на бакалаврите от петте  специалности към факултет „Производствен и търговски бизнес”, поздравително слово от името на академичното ръководство произнесе проф. Кирев. В чест на абсолвентите прозвуча студентският химн Gaudeamus igitur и те бяха приветствани от декана проф. Денева, която връчи дипломите на отличниците на випуска, придружени с грамоти за отличен успех.

 

В петте специалности, администрирани от катедрите към факултет „Производствен и търговски бизнес” се дипломираха 368 студенти. Със среден успех от следването си между 5.76 и 5.51, и оценка от държавен зрелостен изпит 6.00, обучението си в ОКС „бакалавър” завършиха 11 души.

Връчването на дипломите бе съпътствано с представяне на  всяка една от специалностите относно целта на обучението, осигурените фундаментални и конкретни знания, сферите на кариерна реализация. Дипломите на абсолвентите по специалности връчиха ръководителите на съответните катедри.

 

В рамките на церемонията бе презентирана и алумни инициативата на Стопанска академия. Асистент Иван Маринов от Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността представи „Алумни” асоциацията, към която завършилите в Стопанска академия имат възможност да се присъединят чрез вече съществуващите алумни клубове или учредяване на нови клубове.

Церемонията приключи с обща снимка на дипломантите  пред сградата на Ректората и ритуалното хвърляне на шапки.

 

Отличници на випуск 2009 от факултет „Производствен и търговски бизнес” по специалности са:

Спец. „Икономика на търговията” – Павлина Петкова, Поля Маринова, Радостина Стайчева, Цветелина Недкова, Светлана Василева, Виктория Коцева, Ивалина Илиева.

Спец. „Икономика на туризма” – Саня Кенова, Петко Петков, Неда Тодорова.

Спец. „Икономика на индустрията” – Калин Топалски.