Турнир по волейбол на студенти от СА

Традиционният турнир по волейбол, организиран от катедра ”Физическо възпитание и спорт” и Студентския съвет, се проведе за поредна пета година, в рамките на четири дни: от 26.11. до 29.11.2012 г. В него взеха участие седем отбора, разделени в две групи.


След оспорвани мачове, за финалите се класираха четирите най-добри отбора. На трето място се класира миналогодишният победител в турнира: отборът на „Акулите”. Финалният двубой беше между отборите „Дунав” и „Лидер”. След класическа победа с три на нула (20:25, 18:25, 25:27), победител стана отборът „Лидер”.


С индивидуални призове бяха отличени: Ангел Митев („Лидер”) - най-полезен играч (MVP) и Красимир Власковски („Акулите”) за специални заслуги в развитието на волейбола. Шампионите бяха наградени с медали и почетна купа, която им бе връчена от проф. д-р Любен Кирев, зам.-ректор на СА.

Отборът „Дунав” беше награден от доц. д-р Христофор Стоянов, ръководител катедра „Физическо възпитание и спорт“, а на класиралия се на трето място отбор „Акулите” медалите бяха връчени от Председателя на Студентски съвет Бояна Дюлгерова.