Ученици поканиха преподаватели в последния си учебен час на тема "Величието на Свищов оживява в детските очи"

Ученици от 3 "В" клас на свищовското Средно училище "Николай Катранов", с учители: Петя Попова - класен ръководител и Шенгюл Якубова - учител ЦДО, отправиха покана към академичното ръководство и Кариерния център за участие в тяхното тържество за последен учебен час. Учениците от същия клас гостуваха в Стопанска академия "Д. А. Ценов" преди месец, свързано със заложеното в учебната им програма запознаване с различни професии и работата на отделни институции. Тогава, както и сега, те показаха изключителни познания за Димитър Ценов и Стопанска академия.

Тържеството  се проведе в Къща-музей "Алеко Константинов" в град Свищов и бе на тема "Величието на Свищов оживява в детските очи". Учениците разказваха с благодарност и признателност за Алеко Константинов, Цветан Радославов, Димитър Хадживасилев, Димитър Ценов и много други именити Свищовци, посветили живота си на родния град и прекрасната България. Тържествената музика, усмихнатите детски личица, невероятната обстановка ни принесе във времето на Възраждането, зареди всички родители и гости с позитивизъм и приповдигнато настроение.

Участието на представител от Стопанска академия в това събитие е част от политиката на Академията за непрекъснато развитие на партньорство с институции в сферата на образованието, израз на нейната социална функция и осъзната грижа за израстването на младежите. От страна на Академичното ръководство поздрав поднесе г-жа Димка Генчева. Като кариерен консултант към Кариерния център на Висшето училище тя поздрави учениците и техните учители за познаването на личностите и делата на видните свищовски възрожденци, в т.ч. и на дарителя Димитър Ценов и Стопанска академия и пожела да продължават да надграждат своите знания, като имат предвид, че основните познания за всяка професия на световно ниво са: писане, четене, смятане, слушане и говорене. Празникът приключи с връчване на грамоти, подаръци и пожелания за хубава ваканция, много вълшебни приказки и игри.