Учреди се 44-тия клуб в Алумни асоциацията в СА „Димитър А. Ценов” Свищов - „Студентски театър”

Нов алумни клуб „Студентски театър” учредиха бивши възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участници в Студентския театър от различни поколения. Учредяването на 44-я поред алумни клуб в рамките на Асоциацията на възпитаниците на академията се състоя в аулата на Ректората по време на другарска среща на бивши театрали. 
Празничното събитие бе организирано по съвместна инициатива на дългогодишни участници в театралната школа на Студентския дом на културата, със съдействието на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността и СДК при СА „Димитър А. Ценов”. Присъстващите десетки бивши студенти на Висшето училище, участници в Студентския театър от различни поколения, бяха облечени в академични тоги и шапки. 

 
Тържествената част на церемонията бе открита с кратко обръщение от Маргарита Дончева, организатор СДК, културни дейности, медии и академичен музей, а поздравително слово към участниците в срещата отправи проф. д-р Иван Върбанов, Вр.ИД Ректор на Академията. В своето приветствие той изрази радостта си да поздрави всички присъстващи и присъединяването им към голямото семейство на Алумни асоциацията. Подчертавайки значимостта на инициативата „Алумни”, проф. Върбанов дефинира целите и ключовите приоритети, заложени в Правилника за дейността й. С усет за емоционално въздействащата атмосфера в аулата, която придадоха участниците: личности с утвърдени управленски и професионални позиции, но и вдъхновени хора, писали „златните страници” от историята на свищовския студентски театър, проф. Върбанов им представи обобщено краткосрочните цели и ангажименти на служебното ръководство, извеждайки като отправна точка в неговите действия отстояването на авторитета и репутацията на висшето ни училище, като изрази надежда и увереност за съпричастност и съдействие на нашите възпитаници в  подпомагане развитието на свищовската Алма матер и утвърждаването на традиционно добрите й позиции на образователния пазар.


С огромно вълнение и градираща емоционална палитра последваха поздравленията от режисьорите на всички формации на Студентския театър в отделните жанрове: на театралния състав – Росен Неделчев, Розин Чапанов и Петър Личев; на студио „Комедия” – Георги Кушвалиев; на Групата за художествено слово – Росица Чапанова; на студио „Пантомима” – Валери Радков, Георги Сотиров и Борислав Борисов. Водещото начало и същност на изявленията им се свеждаше до най-същественото – любовта към студентския театър, сродил десетките и стотици съдби на хората, преминали през неговата школа!
Всички присъстващи получиха новите Алумни брошури и кандидатстудентските рекламно-информационни материали, с цел активното им съдействие при привличане на кандидат-студенти за предстоящата 2015-2016 академична година.
Традиционно театралите от плеядата поколения на свищовското висше училище си направиха снимки пред сградата на Ректората с ритуалното хвърляне на академичните барети, пред паметника на Дарителя и в академичния музей, с което да увековечат спомените от своята запомняща се среща.