Учредяване 13-ти по ред Алумни клуб "Академик Свищов - Киокушин Карате"

13-тият по ред Алумни клуб с наименование „Академик Свищов - Киокушин Карате” стана пълноправен член на Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов. Той обединява дипломираните възпитаници на Академията, които освен отлични икономисти, са и активни спортисти.

Именно, осъществяването и поддържането на връзка между вече завършилите и настоящите студенти – трениращи този спорт, а така също и между клуба и Висшето училище, се очертават като основни приоритети и задачи на ръководството на новоучредения клуб в лицето на неговият почетен председател – г-н Митко Божанов.

Той сподели, своите и на членовете на клуба виждания относно потенциала на спорта „Карате киокушин” (като студентски спорт киокушин карате се развива в гр. Свищов от пет години); благоприятното въздействие върху физиката, здравето и най-вече духа, което този спорт оказва върху хората; ползите от практикуване на спорт по време на обучението в университета; възможностите за изграждане на контакти, комуникации, запознанства и нови приятелства; и не на последно място по степен на важност – готовността на спортуващите карате киокушин да се състезават за честта и името на Свищовската Академия.

Директорът на Образователния и кариерен център при СА „Д. А. Ценов” – Свищов – гл. ас. д-р Николай Нинов и членовете на новоучредения Алумни клуб се обединиха около идеята, че е необходимо младите хора – настоящи и бивши възпитаници на Висшето училище, да са най-будните, дейни и активни посланици на знанието и професионализма. Освен спорната активност, същите трябва да проявяват и социална и икономическа ангажираност, което е важна предпоставка за напредъка и устойчивото развитие на българското общество.