Увеличават се кандидатстващите в Стопанска академия преди откриването на новата учебна година

Увеличават се кандидат-студентите, подаващи документи в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за участие в класирането преди откриването на новата учебна година. Новоприетите на последното до момента – 4-то класиране студенти са с 200 повече спрямо тези от третото. Последните две изпитни сесии от кандидатстудентската кампания за „Прием 2015” в ОКС “бакалавър” в Свищовското висше училище ще се проведат на 19-ти септември и на 24-ти октомври, като за участие в предстоящите класирания има депозирани заявления още през пролетта. 

 
Срокът за подаване на документи за кандидатстване с оценка от държавен зрелостен изпит и с пренесена оценка от успешно положен кандидатстудентски изпит в друго висше училище е постоянен. За участие в кандидатстудентските изпити в Свищов, които са по избор между предметите Математика, Икономическа география на България, Икономика или Чужд език (английски, немски, френски, руски, испански), документи се приемат до предходния ден на изпитната сесия. Резултатите от изпитната сесия през м. септември и класирането на кандидатствалите ще бъдат обявени на 20-ти, а записването на новоприетите първокурсници ще бъде на 23-ти и 24-ти този месец.


Новата академична година в Стопанска академия ще бъде открита на 28-ми септември, непосредствено след празниците на града „Свищовски лозници”, когато на официална церемония ще бъде посрещнат юбилейният 80-ти випуск на Висшето училище. От записалите се до момента първокурсници в редовна форма на обучение най-предпочитани са специалностите „Финанси”, „Счетоводство и контрол”, „Икономика на търговията”, „Бизнес информатика” и „Международни икономически отношения”. В задочно обучение сред най-желаните специалности освен „Финанси” и „СК” са още „Застраховане и социално дело”, „Икономика на туризма” и „Стопански и финансов контрол”. Актуална информация за условията, необходимите документи и сроковете за кандидатстване се публикува на сайта на Стопанска академия www.uni-svishtov.bg в раздел „Прием 2015” / ОКС „бакалавър”.