В периода 03-09.06.2013 в Учебна база КРАНЕВО на Стопанска академия “Д.А.Ценов“ беше проведен практикум със студенти 4 курс специалност“Застраховане и социално дело“.

На организиращото се всяка година събитие, присъстваха петдесет студенти. В неговото начало участниците в практикума бяха запознати с целта,приоритетите  и задачите от проф.д-р Боян Илиев-ръководител Катедра “Застраховане и социално дело“, проф.д-р Данаил Врачовски-председател на Общото събрание на Стопанска академия, доц.д-р Румен Ерусалимов  и докторант Милен Митков.

В свое обръщение проф.д-р Данаил Врачовски- Председател на Общото събрание на Стопанска академия,поздрави присъстващите от името на Ректора на Стопанска академия проф.д-р Величко Адамов и всички участници изразиха своята благодарност за предоставената възможност и подкрепа за провеждане на практикума.

След официалното откриване участниците в практикума бяха разделени по съответните направления: “ЗАСТРАХОВАНЕ“,“СОЦИАЛНО ДЕЛО“ и „ЗДРАВЕН МЕНИДЖМЪНТ“. Беше проведена дискусия по актуални проблеми на застраховането, осигуряването и здравеопазването.Повдигнати бяха въпроси с обществено значение за актуални тенденции и развитие по отделните направление на специалността.

В рамките на проведения форум всеки един от участниците изнесе презентация на доклад по определена  актуална тема от съответното направление. Бяха представени собствени  мнения относно състоянието и развитието на застрахователния и осигурителния пазар в България. Начертани бяха основните проблеми и тенденции в развитието на застраховането и осигуряването в нашата страна.